hulladekszallitas

Tisztelt Lakosság!

A 2020. május 1. napjától a kialakult járványhelyzetre való hivatkozással bevezetett hulladékszállítási rend kapcsán felmerült lakossági problémákat a mai napon jeleztem a Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője felé, hogy mielőbbi megoldást találjunk a felmerült problémákra.

A lakosság körében felmerült kérdésekkel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom:

  • A zöldhulladék szállítása során nem csak a lebomló zsákba helyezett zöldhulladék kerül elszállításra, hanem 0,5 m3 70 cm hosszúságú kötegelt zöldhulladék is elszállításra kerül.
  • Az Izsáki Hulladéklerakó szolgálatatásait továbbra is igénybe lehet venni, a veszélyhelyzet ideje alatt is nyitva tart a lerakó, jelenleg még 15 óráig minden nap, de információink alapján a rendes nyitva tartás is vissza lesz állítva és utána a megszokott nyitvatartási időben lesz lehetőség a hulladéklerakó szolgáltatásainak igénybevételére. Mellékeltem az Izsáki Hulladéklerakó nyitvatartási rendjét, és az ott elhelyezhető hulladékok lerakási díjait. Azért is fontos, hogy az Izsáki Hulladéklerakóba kerüljön elhelyezésre többek között az építési törmelék, mert a Hartai Önkormányzat által üzemeltett helyi ideiglenes tárolóhely kapacitása véges, és nagy költséget jelent az Önkormányzat részére, az ott lerakott építési törmelék darálása, elszállítása időnként az ártalmatlanítása.
  • A lomtalanítás jelenleg szünetel a veszélyhelyzetre való tekintettel, de a veszélyhelyzet vége után kérem, hogy vegyék igénybe továbbra is a szolgáltatást. 2020 évben, amíg lehetett 14 alkalommal vették igénybe a lomtalanítást, 2019 évben pedig 86 alkalommal vették igénybe a szolgáltatást Hartáról, ami nagyon pozitív jelenség. Viszont a beszállított építési törmelék elhanyagolható. Kérem a Tisztelet Lakosságot, hogy a jövőben is vegyék igénybe ezeket a szolgáltatásokat.

Tisztelt Lakosság!

Eddig is folyamatosan tájékoztattuk Önöket a hulladékszállítás rendjéről és azt megalapozó Önkormányzati döntésekről, most egy helyre összegyűjtve közzétesszük hulladékszállítással kapcsolatos közszolgáltatási szerződést és a fontosabb hulladékszállítási dokumentumokat.

Harta, 2020. május 7.

Tisztelettel:
Dollestein László
polgármester

Mellékletek: