Gasztronómia Hartán
Generációk értékrendjét követik étkezési szokásaink is. Jellemzői: egyszerűség, természetesség, takarékosság.
Krumpliból, babból, káposztából változatos menük kerültek a mindennapok asztalára.
Vízben, és gőzben főtt gombócok színesítették a palettát. Lakodalmaink még ma is elmaradhatatlan fogása a juhtúró, melyet kenyérre kenve fogyasztunk.
Téli időszakban kizárólag településünkön készítjük a disznóvéres mártást. Egyedinek számít a zöldséges, kenyérmorzsa töltelékes főtt-sült rétes.
Helyi vállalkozások által ismerik, és kedvelik ország szerte az adalékanyagmentes, igazi "hartarisch" kolbászt, szalámit, egyéb feldolgozott hústermékeket.
Grőb Gyuláné
Új gasztronómiai különlegesség Rupáner-Gallé Margó oldala melyen számtalan nagyszerű recept mellett, bögrés sütemények elkészítésének módjai is fellelhetőek.
Cím: Harta, Kékesi u. 2.