Gasztronómia Hartán

Generációk értékrendjét követik étkezési szokásaink is. Jellemzői: egyszerűség, természetesség, takarékosság.
Krumpliból, babból, káposztából változatos menük kerültek a mindennapok asztalára.
Vízben, és gőzben főtt gombócok színesítették a palettát. Lakodalmaink még ma is elmaradhatatlan fogása a juhtúró, melyet kenyérre kenve fogyasztunk.
Téli időszakban kizárólag településünkön készítjük a disznóvéres mártást. Egyedinek számít a zöldséges, kenyérmorzsa töltelékes  főtt-sült rétes.
Helyi vállalkozások által ismerik, és kedvelik ország szerte az adalékanyagmentes, igazi "hartarisch" kolbászt, szalámit, egyéb feldolgozott hústermékeket.

Grőb Gyuláné

Gocsi pizzéria

Cím:          Harta, Kossuth L. u. 68.

Telefon:    +36-70/334-2818

E-mail:      gocsitom@freemail.hu

Bővebben

 

További érdekességek megtalálhatók a Hartai Konyha Hartauer Küche című könyvben, mely digitálisan megtekinthető a sulinet oldalán.

Új gasztronómiai különlegesség Rupáner-Gallé Margó oldala melyen számtalan nagyszerű recept mellett, bögrés sütemények elkészítésének módjai is fellelhetőek.

Gödör Söröző

Cím:          Harta, Kékesi u. 2.

Kisvendéglő

Cím:          Harta, Kossuth L. u. 48.

Telefon:    +36-20/502-1781

Web:          www.kisvendeglo.hu

Panoráma Halászcsárda

Cím:          Harta, Duna-part 011/5 Hrsz

Telefon:    +36-78/700-830

Web:          www.panoramacsarda.hu

Sör patika

Cím:          Harta, Széchenyi u. 41.