Ebösszeírás

KÖZLEMÉNY EBÖSSZEÍRÁSRÓL  

Tisztelt Lakosok, Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII.tv.(továbbiakban: Ávtv.) 42/B § (1) bekezdése szerint a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

HARTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA A FENTIEK ALAPJÁN HARTA KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉN 2023-BAN EBÖSSZEÍRÁST RENDEL EL.

Az Ávtv. 42/B. § (5) bekezdése akként rendelkezik, hogy az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat részére megadni.

Az ebösszeíró adatlap Harta Nagyközség Önkormányzatának épületében szerezhető be, valamint a www.harta.hu weboldalról letölthető.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2023.04.14.

Az adatlapok leadási helye: Harta Nagyközség Önkormányzatának épülete, valamint a lefotózott/scannelt dokumentum megküldhető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Felhívom az ebtartók figyelmét arra, hogy a fenti határnapot követően az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása esetén 30.000,- Ft összegű állatvédelmi bírság szabható ki az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998.(XII.31.) Korm.rendelet 2.§ (1) bekezdése és 3. sz. melléklet d.) pontja értelmében.

Tájékoztatom továbbá az ebtartókat, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010.(II.26.) Korm.rendelet 17/B §. (10) bekezdése szerint – 2013. január 1-től – négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért szíveskedjenek a transzponderrel meg nem jelölt ebeket is állatorvossal megjelöltetni.

Amennyiben bármilyen változás következik be, azt a hivatalban 15 napon belül kell bejelenteni.

Harta, 2023. február 27.

                                                                             Marosiné dr. Panyiczky Boglárka sk.

                                                                                                jegyző