helyi_termek.jpg

A mai naptól országosan elindult a Coop felmérés.

Coop Szolnok Zrt. négy szupermarketében kialakításra kerültek a helyi termékek polcai, ahol a helyi termelők és kézművesek termékei vásárolhatók meg. Ezt az elképzelést karolta fel a Nemzeti Művelődési Intézet, amely fontos feladatának tartja a helyi gazdaság támogatását és fejlesztését is. 

A közös cél, hogy az ország egész területén kialakításra kerüljön a helyi termékek polca, és ezáltal is bővüljenek a helyi termelők, kézművesek értékesítési, illetve a vevők beszerzési lehetőségei.

Az online kérdőívvel szeretnénk felmérni, hogy az országban hány olyan termelő, kézműves van jelen a különböző termékeivel, akik szívesen csatlakoznának a fent említett kezdeményezéshez.

A kérdőív segítségével a Nemzeti Művelődési Intézet olyan adatbázist tervez létrehozni, amely részben a helyi termékek eladását helyben, részben pedig a Nemzeti Művelődési Intézet további gazdaságfejlesztő, innovatív szakmai tevékenységét segíti.

Fontos hangsúlyozni, hogy a kérdőívet helyi termelők és kézművesek töltik ki a saját tevékenységükre és termékeikre vonatkozóan. Településenként minimum 5 kitöltést várunk a helyi termelőktől és kézművesektől.

 Kitöltési határidőt meghosszabbították : 2021. 11. 05. 

Kérdőív linkje:

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe23Q484YviYX0r6NFu3DKn5nDc7rLl0W7wp2za7w3x1kngJg/viewform?usp=sf_link