A decemberi képviselő-testületi ülésről

A képviselő-testület döntött arról, hogy elfogadja azt a megállapodást, amely a Kalocsa környéki ivóvízhálózatban résztvevő települések és Kalocsa Város között lesz megkötve arról, hogy a hálózat- tulajdonos önkormányzatok jogait Kalocsa Város fogja képviselni a hatóságok felé és az ő alkalmazásában állnak majd azok a személyek, akik a szükséges munkát, adatszolgáltatásokat elvégzik. Mindez Harta részéről évi 344 012 Ft hozzájárulást igényel.

A Képviselő-testület elfogadta a jövő évre vonatkozó belső ellenőrzési tervét és munkaprogramját és módosította a közbeszerzési tervét, mert a szociális központ felújításával kapcsolatos közbeszerzés április helyett csak ebben a hónapban indul el, az orvosi rendelő felújításával kapcsolatosan pedig már nem is indul el ebben az évben, mert a pályázati döntés elhúzódott.

A Képviselő-testület elfogadta a Településképi Arculati Kézikönyvet, amely a honlapon is megtekinthető. A településképi rendeletről a döntést elhalasztotta januárra, tekintettel a szabályozás bonyolultságára és arra, hogy vélhetőleg kevesen ismerik még a tervezett szabályokat. Ennek a tervezete szintén megtalálható a honlap Önkormányzat főmenü alatti oldalának legalsó menüpontjaiban. A fentieken túl a képviselő-testület elfogadta az iskola és az óvoda tájékoztatását az ez évi munkáról.